När livet leker

tid att leva

kärlek sömn och lek

every step  tillsammans

bättre tillsammans

Motion & emotion

science for a better life

simply clever

Till alla er som möter morgonen

släpp in sommaren

stay curious

Länge leve nyfikenheten

din vän för livet

starkare upplevelser alltid underhållning

Inget kan stoppa dig nu

nu kör vi

never felt so good

tänk om

smärta behöver inte vara så dramatisk

 

 

Med denna i sommar tänkvärda och teveaktuella copypoesi lämnar jag min blogg i vila kanske ett par veckor, kanske mer, kanske inte alls. Vi får se. Det är sommar och från på mitt berg i Ådal med den hisnande vyn över den outgrundliga Gaviksfjärden, en djupfåra i det eviga Bottenhavet, vet man aldrig vad man inspireras till.

Byrån Kntnt, mina vänner i Göteborg, ville publicera tio av mina krönikor som sommarläsning på deras hemsida, en per vecka. Som tack hänvisar de där till den här sidan och boken Öga mot Öga – Möte med den kreativa revolutionen i svensk reklam. En bok om kommunikation. En utförligare presentation av boken är därför att vänta. Glad att kunna berätta att boken nu börjar finna sina upphovsrättshavare. Vilket borde betyda lämning i augusti/september, som borde betyda färdig bok i oktober/november. Borde betyda.

Vill du till varje pris inte frångå dina vanor att här finna en krönika att läsa varför inte scrolla bakåt och börja om – tryck på mitt röda namn så visar de sig. Idag är de fler än två hundra. Eller också, läs något helt annat.

Själv har jag fastnat på en svensk thrillerserie; tre romaner av Lars Pettersson om ”sameblod” i Kautokeino, skrivna med hisnande kunskap om och känsla för naturen, arvet, motsättningarna, hänförelsen i Sapmi-land. Den första utsedd till Årets Bästa Debut 2012. Så bra att vi nog, vädret får avgöra, tar oss dit i sommar. Skulle vilja gå in i det lilla hotellets matsal, möta de lokala gäster som i nedhasade scooteroveraller med mössan på och fyhjulingen parkerad utanför förstås kommer att undra vad en sån som jag har där att göra. Om det har med morden att göra? Kautokeino ligger i Nordnorge, men på vägen dit viker man av i Karesouando och passerar tvärs genom Finland. Hur det går till ser man när man på kartan upptäcker hur inflätade i varandra Sverige, Norge och Finland är där uppe.

Jag önskar dig en trevlig sommar.

Återkommer.

Lars